Meer rendement uit uw aspergeteelt met de Aspergespin

Asperge oogstmachine voor witte asperges

De AspergeSpin A1 is een elektrisch aangedreven oogstmachine voor witte asperge. De machine tilt zwart/witte afdekfolie en thermische folie op zodat asperges geoogst kunnen worden. Vervolgens legt de machine de zwart/witte afdekfolie weer terug op het aspergebed en de thermische folie over de M-bogen.

De lichte constructie van de AspergeSpin A1 veroorzaakt weinig bodemdruk tussen de aspergebedden. De bodemstructuur blijft intact waardoor regenwater en lucht beter door kunnen dringen naar de wortels van de aspergeplanten.

Hoe werkt asperge foliemanagement?

Foliemanagement is het instrument om meer asperges te oogsten.“Tijdens het oogsten kan de AspergeSpin A1 zwarte afdekfolie draaien waardoor de witte kant boven komt te liggen. De folieconfiguratie is nu veranderd waardoor zoninstraling minder invloed heeft op de temperatuur van het aspergebed.” In totaal zijn er 6 folieconfiguraties om de temperatuur van het aspergebed te sturen.

De medewerker kan zich volledig concentreren op het oogsten van asperge. Het zware werk wordt overgenomen door de AspergeSpin A1.

7353_0

Foliemanagement

De folies worden door de AspergeSpin A1 slechts enkele meters opgetild. De bodemvochtigheid in het aspergebed blijft hierdoor gewaarborgd. Tevens wordt het aspergebed minimaal blootgesteld aan zonlicht waardoor verkleuring van nog te oogsten asperges beperkt blijft.

aspergespin-m-bogen

Techniek

Door middel van kettingen drijft de starre aandrijflijn beide voorwielen aan, elk aan één zijde van het aspergebed waardoor de AspergeSpin A1 zich altijd recht door het veld trekt. Buiten de rijen is de AspergeSpin eenvoudig te manoeuvreren dankzij de beproefde EASY-DRIVE aandrijving.

7346_0

Accu

Speciale accupakketten voorzien in de dagelijkse energievoorziening. Deze DEEP-CYCLE bestendige accupakketten zijn geschikt om elke dag diep ontladen en met de meegeleverde hoogfrequente druppellader weer volledig geladen te worden.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Stel uw asperge oogstmachine samen met behulp van onze configuarator. U ontvangt vervolgens een vrijblijvende offerte van de door u samengestelde machine. Voor vragen over de configuratie kunt u ons bellen op telefoonnummer +31 (0)77 307 4588 of stuur een e-mail naar sales@engelsmachines.nl