Oogstmachine voor witte asperges

De AspergeSpin A1 is een elektrisch aangedreven oogstmachine voor witte asperge. De machine tilt zwart/witte afdekfolie en thermische folie op zodat asperges geoogst kunnen worden. Vervolgens legt de machine de zwart/witte afdekfolie weer terug op het aspergebed en de thermische folie over de M-bogen. De geoogste asperges worden verzameld en meegenomen op de machine.

Arbeidsbesparing

Met de AspergeSpin A1 worden alle zware handelingen tijdens de aspergeoogst geautomatiseerd. De oogster kan zich nu volledig concentreren op het oogsten van asperges en word niet vertraagd door randwerkzaamheden zoals het opzijleggen en weer terugleggen van afdekfolie. Dit resulteert in een arbeidsbesparing van maar liefst 50%.

Kostprijs verlagen

Met de AspergeSpin A1 wordt de steekprestatie van oogsters verhoogd. Per uur worden er meer kilo asperges geoogst. De arbeidskosten per uur worden simpelweg verdeeld over meer kilo asperges waardoor de kostprijs van asperges daalt.

Overzichtelijke organisatie

Met de AspergeSpin A1 is het eenvoudig om het aspergeveld in te delen in blokken. Vervolgens is iedere oogster verantwoordelijk voor zijn eigen blok met rijen. De oogstfrequentie is te bepalen door het aantal rijen dat een oogster elke dag moet oogsten. Op deze manier blijft de organisatie overzichtelijk en is de personeelsinzet van het hele aspergeveld beter te controleren en te bewaken.

Productiviteit verhogen

Door het wegvallen van zware werkzaamheden is het oogsten met de AspergeSpin A1 lichter. Hierdoor kan een oogster meer kilo asperges per uur steken. Omdat het werk lichter is zijn er meer productieve uren in een werkdag te behalen. Dit resulteert in een productiviteitsverhoging van maar liefst 100%.

Engels 2018-10-01_037

Foliegeleiding

De AspergeSpin A1 rijdt onder de afdekfolie door en creëert daarmee een werkplek voor de oogster om asperges te kunnen oogsten.

Een grote diabolorol aan de voorzijde van de machine tilt de afdekfolie op en centreert deze tot een smal pakket. Een goot houdt dit pakket in zijn smalle vorm over lengte van de werkplek van de machine. De achterkant van de AspergeSpin A1 vormt de afdekfolie zodanig waardoor de afdekfolie weer over het aspergebed gelegd wordt.

Dankzij een gepatenteerde techniek kan de AspergeSpin A1 ook onder de thermische folie van een minitunnel doorrijden. In combinatie met M-Bogen om de minitunnel te ondersteunen tilt de AspergeSpin A1 beide folies op. Met een speciale constructie aan de achterkant van de machine worden de folies weer netjes over het bed en de M-Bogen gelegd.

Dankzij deze gepatenteerde techniek is het mogelijk om met de AspergeSpin A1 de temperatuur van de aspergeteelt actief te sturen.

DJI_0218

Bediening

De AspergeSpin A1 heeft een slimme en overzichtelijke bediening. De rijsnelheid van de machine is traploos instelbaar en aan te passen aan elke oogster. Met een lang schakelkoord is de machine vervolgens eenvoudig aan en uit te schakelen.

Een sensor zorgt ervoor dat de AspergeSpin A1 automatisch stopt en weer gaat rijden zodat de oogster zich altijd in het werkgebied van de machine bevindt.

Met de nieuw ontwikkelde DRive Selector switch laat de AspergeSpin A1 zich op de kopakker eenvoudig manoeuvreren. Door simpelweg een rijrichting te kiezen rijdt de machine naar links of rechts, vooruit en achteruit.

Engels 2018-10-01_026

Aandrijving

De AspergeSpin A1 heeft een elektrische aandrijving op beide voorwielen. Hierdoor heeft de machine altijd voldoende tractie op het aspergeveld. De elektromotor bevindt zich beschut hoog boven de grond. Met kettingaandrijvingen worden de aandrijfwielen aangedreven.

Lithium-accukist_01

Draagbaar accupakket

De AspergeSpin A1 is voorzien van een draagbaar accupakket. De oogster neemt aan het begin van de werkdag het accupakket mee naar zijn machine op het aspergeveld. De capaciteit van het accupakket is voldoende om een hele werkdag te kunnen oogsten. Aan het einde van de werkdag brengt de oogster het accupakket terug naar de acculader. Hier wordt het accupakket binnen een nacht weer volgeladen zodat deze de volgende dag weer gebruikt kan worden.

Technische specificaties

Motorvermogen

standaard: 400Watt S1

optioneel: 2 x 400Watt S1

Motorbesturing

140A DC

Accuspanning

24V

Bediening

bedieningspaneel voorzien van potentiometer, achteruit/neutraal/ vooruit schakelaar, noodstop, LED-accu indicatie, schakelkoord voor in- en uitschakeling van de aandrijving

optioneel: DRS - Drive Selector Switch (alleen i.c.m. DM dubbele aandrijfmotor)

Accupakket

standaard: 85Ah AGM Deep Cycle

optioneel: 115Ah AGM Deep Cycle, 50Ah lithium-ion, 85Ah lithium-ion

Acculader

HF 24V/15A

Aandrijving

beide voorwielen

Aandrijftype

standaard: EASY-DRIVE met vrijloopfunctie

optioneel: DRS - Drive Selector Switch

Snelheid

3,0 km/h

Actieradius

5,0 – 7,0 km

Kistencapaciteit

(60x40cm) 6

Banden en wielen

standaard: aandrijfwielen 6.00x12

optioneel: lage druk aandrijfwielen 25x8.00-12

achterwielen 4.00x8

geleidewielen 4.00x8

Ledig gewicht

250 - 300kg

Constructie

gelast stalen constructie

Afwerking

gestraald en voorzien van poedercoating

Afmetingen

lengte 3885 - 4385 mm

breedte 1830 mm

hoogte 1190 - 1290 mm

Vrijblijvende offerte aanvragen

Wij sturen u graag een vrijblijvende offerte toe.  De opties en meeruitvoeringen staan hierin vermeld. Voor vragen kunt u ons bellen op telefoonnummer +31 (0)77 307 4588 of stuur een e-mail naar sales@engelsmachines.nl