Oogstmachine voor witte asperges

De AspergeSpin A1 is een elektrisch aangedreven oogstmachine voor witte asperge. De machine tilt zwart/witte afdekfolie en thermische folie op zodat asperges geoogst kunnen worden. Vervolgens legt de machine de zwart/witte afdekfolie weer terug op het aspergebed en de thermische folie over de M-bogen. De geoogste asperges worden verzameld en meegenomen op de machine.

Uniek bedienconcept

De AspergeSpin A1+ heeft een uniek bedienconcept waardoor de machine bijzonder eenvoudig te manoeuvreren is. De machine is voorzien van een kniksturing waarmee de achterkant van de machine zwenkbaar is. Vooral op aspergevelden met ongelijkmatige kopakkers rijdt de AspergeSpin A1+ probleemloos van rij naar rij.

Draaicirkel

De kniksturing van de AspergeSpin A1+ reduceert de draaicirkel van de machine waardoor er minder kopakker nodig is om van één rij naar de andere rij te manoeuvreren.

Arbeidsbesparing

Met de AspergeSpin A1 worden alle zware handelingen tijdens de aspergeoogst geautomatiseerd. De oogster kan zich nu volledig concentreren op het oogsten van asperges en word niet vertraagd door randwerkzaamheden zoals het opzijleggen en weer terugleggen van afdekfolie. Dit resulteert in een arbeidsbesparing van maar liefst 50%.

Kostprijs verlagen

Met de AspergeSpin A1 wordt de steekprestatie van oogsters verhoogd. Per uur worden er meer kilo asperges geoogst. De arbeidskosten per uur worden simpelweg verdeeld over meer kilo asperges waardoor de kostprijs van asperges daalt.

Overzichtelijke organisatie

Met de AspergeSpin A1 is het eenvoudig om het aspergeveld in te delen in blokken. Vervolgens is iedere oogster verantwoordelijk voor zijn eigen blok met rijen. De oogstfrequentie is te bepalen door het aantal rijen dat een oogster elke dag moet oogsten. Op deze manier blijft de organisatie overzichtelijk en is de personeelsinzet van het hele aspergeveld beter te controleren en te bewaken.

Productiviteit verhogen

Door het wegvallen van zware werkzaamheden is het oogsten met de AspergeSpin A1 lichter. Hierdoor kan een oogster meer kilo asperges per uur steken. Omdat het werk lichter is zijn er meer productieve uren in een werkdag te behalen. Dit resulteert in een productiviteitsverhoging van maar liefst 100%.

Technische specificaties

Motorvermogen

2 x 400Watt S1

Motorbesturing

140A DC

Accuspanning

24V

Bediening

bedieningspaneel voorzien van potentiometer, achteruit/neutraal/ vooruit schakelaar, noodstop, LED-accu indicatie, schakelkoord voor in- en uitschakeling van de aandrijving, DRS - Drive Selector Switch

Accupakket

standaard: 115Ah AGM Deep Cycle

optioneel: 50Ah lithium-ion, 85Ah lithium-ion

Acculader

HF 24V/15A

Aandrijving

beide voorwielen

Aandrijftype

DRS - Drive Selector Switch

Snelheid

3,0 km/h

Actieradius

5,0 – 7,0 km

Kistencapaciteit

(60x40cm) 6

Banden en wielen

standaard: aandrijfwielen 6.00x12

optioneel: lage druk aandrijfwielen 25x8.00-12

achterwielen 5.00x8

geleidewielen 4.00x8

Ledig gewicht

250 - 300kg

Constructie

gelast stalen constructie

Afwerking

gestraald en voorzien van poedercoating

Afmetingen

lengte 3885 - 4385 mm

breedte 1830 mm

hoogte 1190 - 1290 mm

Vrijblijvende offerte aanvragen

Wij sturen u graag een vrijblijvende offerte toe.  De opties en meeruitvoeringen staan hierin vermeld. Voor vragen kunt u ons bellen op telefoonnummer +31 (0)77 307 4588 of stuur een e-mail naar sales@engelsmachines.nl