Oogstmachine voor groene asperges

De ASVerde is een elektrisch aangedreven oogstmachine voor groene asperge. De machine zorgt ervoor dat de oogster zich op een aangename positie boven de aspergerij kan voortbewegen. Zonder te bukken hoeft de oogster zich alleen maar te concentreren op het selecteren en afsnijden van asperges. De geoogste asperges worden verzameld en meegenomen op de machine.

Door de lage bodemvrijheid en smalle spoor is de ASVerde geschikt voor de teelt van groene asperges op vlakke velden.

Arbeidsbesparing

Met de ASVerde worden alle zware handelingen tijdens de aspergeoogst geautomatiseerd. De oogster kan zich nu volledig concentreren op het oogsten van asperges en word niet vertraagd door randwerkzaamheden zoals het meenemen en dragen van een kist. Dit resulteert in een arbeidsbesparing van maar liefst 50%.

Kostprijs verlagen

Met de ASVerde wordt de steekprestatie van oogsters verhoogd. Per uur worden er meer kilo asperges geoogst. De arbeidskosten per uur worden simpelweg verdeeld over meer kilo asperges waardoor de kostprijs van asperges daalt.

Overzichtelijke organisatie

Met de ASVerde is het eenvoudig om het aspergeveld in te delen in blokken. Vervolgens is iedere oogster verantwoordelijk voor zijn eigen blok met rijen. De oogstfrequentie is te bepalen door het aantal rijen dat een oogster elke dag moet oogsten. Op deze manier blijft de organisatie overzichtelijk en is de personeelsinzet van het hele aspergeveld beter te controleren en te bewaken.

Productiviteit verhogen

Door het wegvallen van zware werkzaamheden is het oogsten met de ASVerde lichter. Hierdoor kan een oogster meer kilo asperges per uur steken. Omdat het werk lichter is zijn er meer productieve uren in een werkdag te behalen. Dit resulteert in een productiviteitsverhoging van maar liefst 100%.

asv_280621_002

Bediening

De ASVerde heeft een slimme en overzichtelijke bediening. De rijsnelheid van de machine is traploos instelbaar en aan te passen aan elke oogster. Schakelaars op de voetbeugels laten de machine langzaam en snel rijden waardoor de machine zich eenvoudig van stengel naar stengel laat rijden. Het stuursysteem is volledig mechanisch. Door tegen de linker of rechter voetbeugel aan te duwen rijdt de machine naar links of naar rechts.

asv_280621_005

Aandrijving

De ASVerde heeft een elektrische aandrijving op beide achterwielen. Hierdoor heeft de machine altijd voldoende tractie op het aspergeveld. De elektromotoren bevinden zich beschut hoog boven de grond. Met kettingaandrijvingen worden de aandrijfwielen aangedreven.

Lithium-accukist_01

Vast accupakket

De ASVerde is voorzien van een vast accupakket. De oogster rijdt aan het begin van de werkdag de machine inclusief het accupakket naar het aspergeveld. De capaciteit van het accupakket is voldoende om een hele werkdag te kunnen oogsten. Aan het einde van de werkdag rijdt de oogster de ASVerde inclusief het accupakket terug naar de acculader. Hier wordt het accupakket binnen een nacht weer volgeladen zodat deze de volgende dag weer gebruikt kan worden.

Technische specificaties

Motorvermogen

2 x 700Watt S1

Motorbesturing

180A DC

Accuspanning

24V

Bediening

bedieningspaneel voorzien van potentiometer, achteruit/neutraal/ vooruit schakelaar, noodstop, LED-accu indicatie. Voetschakelaars voor lage en hoge snelheid.

Accupakket

170Ah AGM Deep Cycle

Acculader

HF 24V/20A

Aandrijving

beide achterwielen

Snelheid

5,0 km/h

Actieradius

8,0 – 10,0 km

Kistencapaciteit

(60x40cm) 6

Banden en wielen

standaard: aandrijfwielen 6.00x12

optioneel: lage druk aandrijfwielen 25x8.00-12

voorwielen 5.00x8

Ledig gewicht

400kg

Constructie

gelast stalen constructie

Afwerking

gestraald en voorzien van poedercoating

Afmetingen

lengte 2050 mm

breedte 1450 mm

hoogte 975 mm

Vrijblijvende offerte aanvragen

Wij sturen u graag een vrijblijvende offerte toe.  De opties en meeruitvoeringen staan hierin vermeld. Voor vragen kunt u ons bellen op telefoonnummer +31 (0)77 307 4588 of stuur een e-mail naar sales@engelsmachines.nl