AspergeSpin A1 

Haal het hoogste rendement uit uw aspergeoogst

Reduceer de personeelsinzet van uw aspergeoogst met de AspergeSpin A1.

 

De handeling van afdekfolie en het transporteren van geoogste asperges wordt uitgevoerd door de AspergeSpin A1 waardoor de persoon zich volledig kan concentreren op het oogsten.

Configureer uw AspergeSpin A1

Verlengde goot

L

Een lange goot vergroot de werkplek van de AspergeSpin van 2,00mtr naar 2,5mtr. en geeft de werknemer meer bewegingsvrijheid voor het uitvoeren van oogstwerkzaamheden.

Verhoogde bodemvrijheid

H

Een verhoogd aandrijfframe en staartstuk geven de AspergeSpin A1 een bodemvrijheid van 82cm en een vrije hoogte onder de goot van 130cm.

Een bodemvrijheid van 82cm is vereist voor het oogsten met het M-Bogen systeem.

Lage druk banden

LD

Lage druk banden geven de AspergeSpin A1 tractie op zachte en drassige ondergronden en reduceren spoorvorming.

Dubbele aandrijfmotor

Een aandrijflijn met twee motoren geeft de AspergeSpin A1 twee keer zo veel vermogen en reduceert de belasting op de aandrijflijn onder zware omstandigheden.

Aanbeveling i.c.m. M-Bogen Zetmachine.

Bewegegingssensor

Een bewegingssensor zorgt ervoor dat de AspergeSpin A1 automatisch met de bediener meerijdt zolang deze zich binnen een bepaald bereik bevindt.

Geschikt voor de bediening door één persoon.

Dubbele bewegegingssensor

Een bewegingssensor aan de linker- en de rechterkant zorgt ervoor dat de AspergeSpin automatisch met twee bedieners meerijdt zolang deze zich binnen een bepaald bereik bevinden. Geschikt voor de bediening door twee personen.

Aandrijfaccu 115Ah (C12)

Aandrijfaccu's voorzien in de dagelijkse energiebehoeft van de AspergeSpin A1 en zijn geschikt voor een ontlading van 60%.

Aanbeveling voor het M-Bogen systeem (<70 dagen per seizoen) en zware omstandigheden.

Aandrijfaccu 115Ah AGM DEEP CYCLE (C12)

AGM aandrijfaccu's voorzien in de dagelijkse energiebehoeft van de AspergeSpin A1 en zijn geschikt voor een ontlading van 80%. Tevens hebben deze accu's een langere levensduur.

Aanbeveling voor het M-Bogen systeem (>70 dagen per seizoen) en zware omstandigheden.

Verlichting

Een lamp belicht de werkplek onder de goot van de AspergeSpin zodat er ook zonder daglicht geoogst kan worden. Met een aparte aan/uit schakelaar wordt de lamp in- of uitgeschakeld.

Arbeitstijd- en activiteitsregistratie

Een registratiemodule brengt per machine en per persoon in kaart hoeveel minuten er netto gewerkt wordt. De som van alle werk- en pauzetijden worden samengevoegd in een overzicht.

Kiststeun

K

Een kiststeun wordt aan de AspergeSpin A1 gemonteerd en biedt plaats aan één kist voor het verzamelen van geoogste asperges. Deze kiststeun kan aan beide zijden van de machine gemonteerd worden en is geschikt voor alle gangbare kistenmaten. Tevens is de kiststeun geschikt voor het M-bogen systeem.

Dubbele folielegger voor M-Boog

DF

De dubbele folielegger is een pakket waarmee de AspergeSpin A1 geschikt is voor het M-Bogen systeem. Afdekfolie én thermische folie worden door de AspergeSpin A1 opgetild en door de aangepaste dubbele folielegger gescheiden neergelegd waardoor de afdekfolie over het aspergebed en de thermische folie over de M-Bogen komt te liggen. Tevens zijn er 8 verschillende afdekconfiguratie te maken om de temperatuur in het aspergebed te beïnvloeden.

MBZ-M-Boog Zetmachine

MBZ

De M-Bogen Zetmachine is een pakket waarmee een bestaande AspergeSpin A1 geschikt is om M-Bogen op het veld te plaatsen. Elke M-Boog wordt hiermee op de juiste diepte, hoek, en positie geplaatst.

Transportkit voor M-Boog

Met de transportkit kunner per kant van de AspergeSpin 100 stuks M-Bogen gehangen worden. Hiermee kunnen de M-Bogen op het veld verdeeld worden of na het seizoen weer verzameld worden.

Kiststeun staartstuk

KS

Twee kiststeunen worden aan het staartstuk van de AspergeSpin A1 gemonteerd en bieden elk plaats aan één kist voor het verzamelen van geoogste asperges. De set bestaat uit een linker- en een rechter kiststeun en is geschikt voor alle gangbare kistenmaten tot 60x40cm.

AspergeSpin A1 

De AspergeSpin A1 is een elektrisch aangedreven oogsthulpmachine voor witte asperges onder afdekfolie. Het optillen en weer neerleggen van afdekfolie alsmede het transporteren van geoogste asperges wordt uitgevoerd door de machine. Indien nodig kan zwart/ witte afdekfolie zonder enige moeite gedraaid worden.

Aandrijving 

Door middel van kettingen drijft de starre aandrijflijn beide voorwielen aan, elk aan één zijde van het aspergebed waardoor de AspergeSpin A1 zich altijd recht door het veld trekt. Buiten de rijen is de AspergeSpin eenvoudig te manoeuvreren dankzij de beproefde EASY-DRIVE aandrijving.

Accu 

Speciale accupakketten voorzien in de dagelijkse energievoorziening. Deze DEEP-CYCLE bestendige accupakketten zijn geschikt om elke dag diep ontladen en met de meegeleverde hoogfrequente druppellader weer volledig geladen te worden.

M-Bogen 

Een verhoogde aandrijving biedt de mogelijkheid om met de AspergeSpin A1 over M-Bogen heen te rijden.

Dubbele folielegger 

De dubbele folielegger is een pakket waarmee de AspergeSpin A1 geschikt is voor het M-Bogen systeem. Afdekfolie én thermische folie worden door de AspergeSpin A1 opgetild en door de dubbele folielegger gescheiden neergelegd waardoor de afdekfolie over het aspergebed en de thermische folie over de M-Bogen komt te liggen.

MBZ 

De M-Bogen Zetmachine is een pakket waarmee een bestaande AspergeSpin A1 geschikt is om M-Bogen op het veld te plaatsen. Elke M-Boog wordt hiermee op de juiste diepte, hoek, en positie geplaatst.

Arbeidstijd- en activiteitsregistratie 

Een registratiemodule brengt per machine en per persoon in kaart hoeveel minuten er netto gewerkt wordt. De som van alle werk- en pauzetijden worden samengevoegd in een overzicht.

meer informatie

Vraag een offerte aan: 

U kunt de configuratie die heeft samengesteld toevoegen aan uw aanvraag om vervolgens een offerte aan te vragen.